fbpx
Image

Er zijn maar weinig mensen, die regelmatig een huis laten bouwen of verbouwen. Vaak komen er zoveel zaken op je af, waarover je – vaak in korte tijd – lastige keuzes moet maken. Ik kan je hierbij tijd en geld besparen.

Ga je een bestaand huis renoveren of verbouwen? Het is goed voor te stellen dat je dan door alle keuzes die er op je af komen het doel niet altijd meer even helder voor ogen hebt. Of wel, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er moeten vaak in een korte tijd veel beslissingen genomen worden. Zelfs beslissingen waar je misschien nog nooit over na hebt gedacht of niet weet wat een goede keuze is voor het mooiste eindresultaat. Vanuit mijn jarenlange ervaring begeleid ik jullie met veel passie en enthousiasme door jullie renovatieproject. In overleg met jullie maken we samen de juiste keuzes en hierbij houd ik het gewenste eindresultaat goed voor ogen.

In de pre-fase begint het al bij het op papier zetten van alle wensen en plannen, en starten met offerte trajecten met aannemers en andere specialisten. Realistische plannen en offertes die horen bij het budget en de planning. Dit alles is een intensief traject waar je kennis en tijd voor nodig hebt om het in goede banen te leiden en ook een reeël beeld te krijgen van de impact van de verbouwing. Of je er nu al woont of dat je het huis nog moet aankopen.

De winst in een renovatieproces zit hem in de best mogelijke voorbereiding waarin praktisch alles al besloten is, alles is uitgetekend en alle specialisten weten wat ze kunnen en moeten doen alvorensde verbouwing begint. Dit is een intensief proces, maar levert geld op “in the long run”. Als de tijd dan daar is om te kunnen beginnen met verbouwen, is betrokkenheid en aanwezigheid erg belangrijk. Dit om het zorgvuldig gemaakte ontwerp en plan scherp in het vizier te houden. Dit is de rol van een projectleider met als prettig gevolg dat u deze zorg niet hoeft te dragen.

Ben je niet met regelmaat aanwezig bij een verbouwing, zal de aannemer met de beste wil van de wereld eventuele ad-hoc keuzes zelf maken en verdergaan omwille van tijd. En in de praktijk blijkt vaak dat dit nou net een keuze is die je zelf niet zou hebben gemaakt. In het ergste geval moet het over en wordt het meerwerk (en dus extra kosten). Slecht voor de motivatie van de vaklui, zonde van het vakwerk en zeker zonde van het geld. Dit kan voorkomen worden door een scherp toeziend en aanwezig oog.

Om je te ontzorgen in het hele proces kun je kiezen voor projectbegeleiding. Hierin zijn verschillende mogelijkheden op welk moment ik in stap in het proces. In de oriëntatiefase van een nieuw huis, om de potentie van het huis op basis te bepalen van jullie wensen. Of wanneer het huis al aangekocht is en ik kan helpen met het ruimtelijke ontwerp. Maar ook als er een architect op het project zit kan ik zorgen op dagelijks operationeel niveau dat de plannen ook daadwerkelijk zo uitgevoerd worden, dat je wensen gerealiseerd worden.

Met dank aan een mooi netwerk van specialisten kom ik samen met hen tot de beste ideeën en keuzes die aansluiten bij uw wensen. Ik ben er voor u en om u te ontzorgen met een duidelijke planning, begeleiding van leveranciers en onderaannemers, zoals elektricien, loodgieter, stukadoor etc. Van advies tot en met de realisatie, ik neem u alles graag uit handen.


STAPPENPLAN REALISATIE


STAP 1 DE OFFERTE

Het maken van een Interieurontwerp  of Verbouwingsontwerp en bouwtekeningadvies, inclusief indicatieprijs voor verbouwing

Het vaststellen van het budget.

De offerte op maat wordt opgesteld op basis van het gemaakte ontwerp.

STAP 2 VERBOUW BEGELEIDING

Budgetbeheer en planning

Tussentijdse evaluaties

Inkoop en bestellingen coördineren.

Begeleiding leveranciers en onderaannemers

De complete uitvoering m.b.t inrichting, verlichting en interieurstyling.


De bouw/verbouwing kun je in eigen beheer uit (laten) voeren. Maar het is ook mogelijk dat ik de verbouwing voor je begeleiden en de contacten tussen aannemer, onderaannemers en je verzorgen. Op deze manier wordt je deels ontzorgd!

Wil je ook begeleid worden tijdens het bouwproces en het maken van allerlei keuzes? Het uurtarief voor bouwbegeleiding is €60,00 per uur, inclusief BTW, exclusief eventuele reiskosten.