fbpx
Image

Een goed ontwerp is enorm belangrijk om jouw verbouwing voor te bereiden. Eigenlijk is het maken van een ontwerp ‘verbouwen op papier’. Door samen op basis van tekeningen te bespreken wat de mogelijkheden zijn van jouw verbouwing,  krijg je écht inzicht in alle mogelijkheden van jouw huis. Bij een verbouwing komt heel veel kijken. Hebt je plannen om te gaan verbouwen? Bijvoorbeeld jouw huiskamer vergroten met een uitbouw? Ik kan  een duidelijk ontwerp voor je verzorgen.

Voordelen

Je krijgt direct inzicht in alle mogelijkheden van je huis.

Je ziet hoe je al je woonwensen een plek geeft

Je weet wat de voor- en nadelen zijn van alle oplossingen.

Je weet dat je de allerbeste keuzes maakt

MInder keuzestress

Je kan gericht op zoek naar de juiste inrichting

De verbouwingskosten zijn helder

Een aannemer weet precies wat er van hem verwacht wordt

Het voorkomt dure fouten

Minder gedoe tijdens de verbouwing


WERKWIJZE


STAP 1: VRIJBLIJVEND KENNIS MAKEN bij je thuis


Ik wil me altijd goed kunnen inleven in de personen voor wie ik werk, zodat ik ook echt goed werk kan leveren. Matchen we? Dan start ik met het intakeproces. Hierin leer ik de opdrachtgevers goed genoeg kennen om een beeld te krijgen van wie zij zijn en hoe zij leven. Tijdens een persoonlijke intakesessie hebben we het natuurlijk over de woning, woonwensen en woon ergernissen, maar stel ik juist ook vragen die niets met de woning te maken hebben. Zo kom ik aan een compleet en eerlijk (geen geforceerd) beeld van het leven van mijn opdrachtgever.

TIPS voor het eerste gesprek:

Van tevoren moet je goed nadenken wat je precies wilt bij de verbouwing/uitbouw.

Ga ook na waarvoor je de extra ruimte wilt gebruiken.

Wees hierin zeer concreet.

je kun me inzicht geven in jouw stijl door foto’s van jouw ideale verbouwing te laten zien.

Je kun ook zelf met ideeën komen die ik vervolgens kan verwerken.


STAP 2: STIJL EN SFEER BEPALEN, OFFERTE


Welke sfeer moet jouw interieur uitstralen? ga jij voor landelijk of juist meer voor industrieel? houd jij van meerdere stijlen en wil jij graag klassiek met scandinavisch samenvoegen in jouw nieuwe interieur? alles is mogelijk! ik maak van al jouw wensen één geheel. Op basis van intake gesprek stel ik een offerte voor het interieurontwerp traject met voorlopige concept foto’s op .


Na akkoord op de offerte zal ik in de derde stap 


STAP 3: DE MOGELIJKHEDEN VAN JOUW HUIS

Verbouwing/aanbouw advies, bouwtekening advies


Ik heb vaak 2-3 nieuwe woning indeling tekeningen. Die tekeningen laat ik aan mijn opdrachtgever zien terwijl ik vertel wat mijn gedachtegangen zijn achter die platte lijntjes op computer. Waarom muren, meubelen, doorgangen, etc. op de plek staan waar ze staan. Hoe het uitzicht is, hoe de lichtinval is, wat het gevoel moet gaan zijn.


STAP 4: VERVOLGENDE AFSPRAAK IN STUDIO


 Samen zoeken we dan naar de best passende plattegrond indelingsontwerp die de basis kan zijn voor de tekeningen en later voor het uitwerken van de rest van het interieurplan: verlichting, kleur, materiaal, meubelen, etc.


STAP 5: INTERIEURINRICHTING PLAN


Hoe benut je de ruimte optimaal? Ik maak verschillende indelingen voor jouw woning, omdat er altijd meerdere manieren zijn om een ruimte goed in te delen.

Mijn doel is ook om je te verrassen, dat ik een indeling ontwerpen waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.


STAP 6: VERVOLGENDE AFSPRAAK IN STUDIO


Samen bepalen we welke indeling het best bij je past. Uiteraard is het ook mogelijk om bepaalde facetten uit een andere indeling over te nemen en indelingen samen te voegen tot een definitieve indeling. 


STAP 7: HET KLEUREN-& MATERIALENPLAN


Met kleur breng je sfeer in een ruimte en hebben invloed op de grote van een ruimte. Ik houd rekening met de ligging van jouw woning en de lichtinval. Ik laat je een aantal kleurstalen zien, zodat je de kleuren en materialen van dichtbij kunt bekijken en kunt vasthouden.

De kleuren uit het kleurenplan neem ik mee in het uitzoeken van de vloer, de raambekleding en zo voor het materialenplan. Ik laat je een aantal stalen zien, zodat je de stoffen en materialen van dichtbij kunt bekijken en kunt vasthouden.


STAP 8: HET VERLICHTINGSPLAN


Goede verlichting is onmisbaar in goed uitgedacht interieur. Het bepaald de sfeer en heeft een functionele functie.


*STAP 9: HET MEUBEL- EN ACCESSOIREPLAN


Ook maak ik een passend meubel- en accessoireplan inclusief een handige boodschappenlijst. Lekker makkelijk om zelf mee aan de slag te gaan.


* STAP 10: MEUBELS OP MAAT


Meubels op maat zorgen voor het perfecte plaatje. Door maatwerk meubels te combineren met bijzondere items, haal je meer uit je interieur.

* – OPTIONEEL/MEERWERK


STAP 11: 3D IMPRESSIES VAN JOUW INTERIEUR/HET EINDGESPREK


Jij ben waarschijnlijk ontzettend benieuwd naar jouw nieuwe interieur en het eind resultaat van jouw ruimte ontwerp.
Ik maak een 3d-impressie – fotorealistische beelden – van het ontwerp en ook animatie. Op die manier kun je goed zien hoe onze adviezen uitpakken in
uw ruimte. Bij elk ontwerp geef ik je meerdere impressies, zodat je de ruimte van alle kanten goed kunt bekijken. Na eindgesprek ontvang jij het gehele advies in PDF digitaal via de mail.


*STAP 12: VAN CONCEPT NAAR REALISATIE


InspiratieUw eigen persoonlijke pakketprijs samenstellen


Ik maak graag een offerte op maat voor u.