Verbouwing/uitbouw ideeën en ontwerp

Een ontwerp verbouwing laten maken is de beste manier om te zien of het beeld in je hoofd wel zo mooi en maakbaar is als je vooraf dacht.

Vanaf €1299,- Voor iedere klant maak ik een offerte op maat

Verbouwing/uitbouw ideeën en ontwerp

Een goed ontwerp is enorm belangrijk om uw verbouwing voor te bereiden. Eigenlijk is het maken van een ontwerp ‘verbouwen op papier’. Door samen op basis van tekeningen en 3D-modellen te bespreken wat de mogelijkheden zijn van uw verbouwing,  krijg u écht inzicht in alle mogelijkheden van uw huis. Bij een verbouwing komt heel veel kijken. Hebt u plannen om te gaan verbouwen? Bijvoorbeeld uw huiskamer vergroten met een uitbouw? Of het plaatsen van een dakkapel? Ik kan  een duidelijk ontwerp voor u verzorgen.

Voordelen

 • – U krijgt direct inzicht in alle mogelijkheden van je huis.
 • – U ziet hoe je al je woonwensen een plek geeft.
 • – U weet wat de voor- en nadelen zijn van alle oplossingen.
 • – En raakt weer helemaal geïnspireerd.
 • – Uw dilemma’s zijn opgelost.
 • – Het voorkomt dure fouten.

Werkwijze:

STAP 1: VRIJBLIJVEND KENNIS MAKEN bij u thuis
Ik wil me altijd goed kunnen inleven in de personen voor wie ik werk, zodat ik ook echt goed werk kan leveren. Matchen we? Dan start ik met het intakeproces. Hierin leer ik de opdrachtgevers goed genoeg kennen om een beeld te krijgen van wie zij zijn en hoe zij leven. Tijdens een persoonlijke intakesessie hebben we het natuurlijk over de woning, woonwensen en woon ergernissen, maar stel ik juist ook vragen die niets met de woning te maken hebben. Zo kom ik aan een compleet en eerlijk (geen geforceerd) beeld van het leven van mijn opdrachtgever.

TIPS voor het eerste gesprek:

 1. Van tevoren moet u goed nadenken wat u precies wilt bij de verbouwing/uitbouw.
 2. Ga ook na waarvoor u de extra ruimte wilt gebruiken.
 3. Wees hierin zeer concreet.
 4. U kunt me inzicht geven in uw stijl door foto’s van uw ideale verbouwing te laten zien.
 5. U kunt ook zelf met ideeën komen die ik vervolgens kan verwerken.
STAP 2: DE NIEUWE INDELING VAN UW VONING
Ik heb vaak 2-3 nieuwe woning indeling tekeningen. Die tekeningen laat ik aan mijn opdrachtgever zien terwijl ik vertel wat mijn gedachtegangen zijn achter die platte lijntjes op computer. Waarom muren, meubelen, doorgangen, etc. op de plek staan waar ze staan. Hoe het uitzicht is, hoe de lichtinval is, wat het gevoel moet gaan zijn.

STAP 3: VERVOLGENDE AFSPRAAK IN STUDIO
 Samen zoeken we dan naar de best passende plattegrond indelingsontwerp die de basis kan zijn voor de tekeningen die de architect(als het nodig) gaat maken en later voor het uitwerken van de rest van het interieurplan: verlichting, kleur, materiaal, meubelen, etc.
STAP 4: STIJL EN SFEER BEPALEN


Welke sfeer moet uw interieur uitstralen? gaat u voor landelijk of juist meer voor industrieel? houdt u van meerdere stijlen en wilt u graag klassiek met scandinavisch samenvoegen in uw nieuwe interieur? alles is mogelijk! ik maak van al uw wensen één geheel. Na tweede gesprek maak ik altijd voorlopige concept foto’sSTAP 5: DE RUIMTES INDELEN
 
Hoe benut je de ruimte optimaal? Ik maak verschillende indelingen voor uw woning, omdat er altijd meerdere manieren zijn om een ruimte goed in te delen.

Mijn doel is ook om u te verrassen, dat ik een indeling ontwerpen waar u zelf nooit aan gedacht zou hebben.


STAP 6: VERVOLGENDE AFSPRAAK IN STUDIO
Samen bepalen we welke indeling het best bij u past. Uiteraard is het ook mogelijk om bepaalde facetten uit een andere indeling over te nemen en indelingen samen te voegen tot een definitieve indeling.
  

STAP 7: HET KLEURENPLAN

Met kleur breng je sfeer in een ruimte en hebben invloed op de grote van een ruimte. Ik houd rekening met de ligging van uw woning en de lichtinval. Ik laat u een aantal kleurstalen zien, zodat je de kleuren en materialen van dichtbij kunt bekijken en kunt vasthouden.

STAP 8: MATERIALENPLAN De kleuren uit het kleurenplan neem ik mee in het uitzoeken van de vloer, de raambekleding en zo voor het materialenplan. Ik laat u een aantal stalen zien, zodat je de stoffen en materialen van dichtbij kunt bekijken en kunt vasthouden. STAP 9: HET VERLICHTINGSPLAN Goede verlichting is onmisbaar in goed uitgedacht interieur. Het bepaald de sfeer en heeft een functionele functie.
* STAP 10: HET MEUBELPLAN
Binnen het door u aangegeven budget ga ik op zoek naar meubels en accessoires die perfect passen bij uw interieur. Daarvoor bezoek ikzelf of samen met u verschillende winkels en leveranciers om tot een perfect en kloppend hegeel te komen.

 

* STAP 11: MEUBELS OP MAAT
Meubels op maat zorgen voor het perfecte plaatje. Door maatwerk meubels te combineren met bijzondere items, haal je meer uit je interieur.

STAP 12: 3D IMPRESSIES VAN UW INTERIEUR/HET EINDGESPREK
U bent waarschijnlijk ontzettend benieuwd naar uw nieuwe interieur en het eind resultaat van uw ruimte ontwerp.
Ik maak een 3d-impressie – fotorealistische beelden – van het ontwerp en ook animatie. Op die manier kunt u goed zien hoe onze adviezen uitpakken in
uw ruimte. Bij elk ontwerp geef ik u meerdere impressies, zodat u de ruimte van alle kanten goed kunt bekijken. Na eindgesprek ontvangt u het gehele
advies in PDF digitaal via de mail. 


* STAP 13: PLANNING EN BUDGET

* STAP 14: VAN ADVIES NAAR REALISATIE

* - OPTIONEEL/MEERWERK

Wilt u meteen vrijblijvend een offerte aanvragen? 

Maak in dat geval een vrijblijvende afspraak en ik kom bij u langs